Gymnasium Juvenaat

Met betrokkenheid van eigenwijs naar samen wijzer

Maak een virtuele tour door onze school. Als je de tour hieronder start nemen we je mee in onze virtuele rondleiding.
Ben je er klaar voor?

Start de tour en klik op onze school!

Over Gymnasium Juvenaat

Gymnasium Juvenaat is het enige zelfstandige gymnasium in de regio Bergen op Zoom. We zijn een kleinschalige school met erg veel persoonlijke aandacht voor al onze leerlingen. Dit merk je in de prettige en ontspannen sfeer die er heerst bij ons op school. Op het Juvenaat kent iedereen elkaar eigenlijk bij naam, zowel de leerlingen als de docenten en de overige medewerkers. Zij vormen met elkaar een hechte gemeenschap. Er is erg veel betrokkenheid bij elkaar en bij de school. Hierdoor loop je niet snel verloren rond door het gebouw, nieuwe leerlingen voelen zich altijd erg snel thuis.


Op het Juvenaat mag iedereen zichzelf zijn. We moedigen onafhankelijk denken aan, zelfs al ga je daarmee soms tegen de stroom in. Bij ons op school is het mogelijk bijzondere dingen te doen en je sporen na te laten. Leerlingen zijn zeer tolerant en dat blijkt ondermeer uit de oprichten van de GSA, een grote groep leerlingen die diversiteit uitdraagt.


Het Juvenaat is ook een gymnasium. Er is daarom veel aandacht voor de klassieke talen en de klassieke oudheid en cultuur. Dat die nog steeds van groot belang zijn merk je snel genoeg wanneer je deze talen leert, maar ook daarbuiten bij kunst, geschiedenis of de debatten die je voert bij Nederlands. Dit alles past in de traditie van het denken over burgerschap en democratie zoals dit in Athene in de oudheid gebeurde. Het past ook in onderwijs van nu: zelfverzekerde jonge mensen die hun talenten inzetten om deel te nemen aan en verantwoordelijkheid te nemen voor de samenleving.


Op het Juvenaat duren de lessen 60 minuten. Daardoor is er nét dat beetje extra tijd voor persoonlijke aandacht, afwisseling van werkvormen tijdens de les, en verdieping van de lesstof. Zo sluiten we goed aan bij jouw manier van leren en de manier waarop je dat op je basisschool gewend bent. Verder heb je nooit meer dan zes vakken op een dag, en daardoor minder leswisselingen. Daarnaast is er ook meer tijd voor het aanleren van zelfstandig werken, plannen en andere studievaardigheden.


Behalve het leren van nieuwe dingen is er ook buiten de les nog van alles te doen op Gymnasium Juvenaat. In de eerste week ga je met alle eerste-klassers twee dagen op introkamp, en kun je bijvoorbeeld bij de activiteitencommissie, de schaakclub of de Lego League. Natuurlijk kom je naar de schoolfeesten en het aparte eerste-klassersfeest.


Omdat we het belangrijk vinden dat je een goede start maakt, krijg je om de week mentorles. Daarin leer je hoe je je agenda invult, hoe je woordjes leert voor die spannende eerste overhoring en hoe je ervoor zorgt dat je de juiste spullen bij je hebt. Ook tijdens deze lessen leer je elkaar en de school nog beter kennen.


Zoals gezegd vinden we persoonlijke aandacht en begeleiding erg belangrijk. Ieder kind is anders en heeft andere behoeften en interesses. Hierdoor zijn we in staat om leerlingen die hoogbegaafd zijn of juist leerlingen met een havo-vwo advies de juiste ondersteuning te geven.


Wist je dat:

▪ je op het Juvenaat kunt starten met een havo/vwo-advies of een vwo-advies?

▪ leerlingen met een havo/vwo-advies net zo succesvol zijn als leerlingen met een vwo-advies?

▪ je kunt versnellen op vakken waar je heel talentvol in blijkt te zijn?

▪ je niet direct van school hoeft als het niet gelijk in één keer lukt?


Neem een gauw een kijkje bij ons op school en bezoek onze site of socials voor meer informatie.


Tot ziens op het Juvenaat!

Plattegrond

Deze plattegrond geeft je een goed beeld van hoe onze school is ingericht. Als je straks naar onze school komt zul je dus zeker niet verdwalen.

Download als PDF

Vlog van Anass

Meer video's

Vlog van Sofia
Open dag gecanceld??

Volg Gymnasium Juvenaat op social!

Of bezoek de website https://www.juvenaat.nl

Close Bitnami banner
Bitnami